Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، در ایام ماه محرم، زن و مرد، پیر و جوان و از هر قومیتی با خدمت در هیئت های عزاداری ارادات خود را به سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نشان می دهند و در هر جایگاهی و مقامی که باشند در مراسمات عزاداری خدمت می کنند.

مداحان و ذاکران اهلبیت (ع) با برگزاری اجرای برنامه های مختلف و ذکر مصیبت خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام شور این مراسمات را افزون می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین بهانه با یکی از مداحان استان خوزستان گفتگو کردیم.

سین: خودتان را معرفی کنید

سلام علیکم.جواد نبوی هستم، متولد 1356 و لیسانس حقوق قضایی

سین: از چه سنی شروع کردید به مداحی؟

حدودا از سن 17 سالگی در مسجد شیخ انصاری اهواز شروع به مداحی نمودم و در حال حاضر در هیئت رزمندگان خوزستان مشغول نوکری ارباب بی کفن حضرت اباعبدالله الحسین(ع) هستم.

سین: چگونه وارد مداحی شدید؟

پدربزرگ بنده از تعزیه خوان های قدیمی بوده و عموهایم و برادرانم از مداحان اهل بیت علیهم السلام بودند و این خود مشوق بسیار مهمی برای ورود به عرصه مداحی بود.

سین: از امام حسین(ع) چه می خواهید؟

از امام حسين (ع) می خواهم من را به عنوان یک نوکر قبول کند.

سین: کدامیک از اشعارتان را بیش تر دوست دارید؟

طبیب و درد و درمانم حسین است ... تمام دین و ایمانم حسین است

سین: اساتید شما چه کسانی بودند؟

حاج آقا رضا نبوی عموی بزرگوارم، (حاج مصطفی، حاج مهدی و کربلایی مجید نبوی)، همچنین حاج صادق آهنگران، حاج سید محمد امام، حاج احمد سمیع، حاج ملا حسین آل مبارک و دیگر اساتید عزیز و محترم.

سین: تأثیر شعر خوب در امر مداحی چیست؟

6شعر خوب و با محتوا مخاطب را جذب می کند و بر آن ها تاثیر بسزایی می گذارد و گاهی مخاطبی با یک بیت شعر خوب و قوی مسیر زندگی اش عوض می شود.

سین: کدامیک از منبری های بزرگ را می شناختید؟ و احیانأ با آن ها منبر هم داشته اید؟

در اهواز و استان خوزستان در هیئت رزمندگان مرحوم آیت الله حائری شیرازی، مرحوم آیت الله خزعلی که چندین نوبت در حسینیه ثارالله منبر داشتند، بنده هم افتخار داشتم در کنار این بزرگواران مداحی داشته باشم و همچنین استاد اخلاق حجت الاسلام ماندگاری، سعیدی، آیت الله موسوی جزایری، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن زاده، آیت الله دکتر حیدری و حجت الاسلام حاجتی افتخار داشتم بعد از منبرشان مداحی کنم.

سین: از خود چه به یادگار گذاشته اید؟

از الطاف خداوند و اهلبیت علیهم السلام در خصوص بنده اینکه در زمینه نوحه خوانی و مولودی خوانی تبحر دارم که اکثر اوقات اشعار و سبک آن را در اختیار دیگر دوستان قرار می دهم و دوستان استفاده می کنند و این یک یادگاری پر خیر و برکت هست.

سین: راجع به شور خوانی بگویید؟

شورخوانی همراه با شعور بسیار عالی است، چرا که شوری که با اشعار بصیرتی و حماسی در خصوص اهلبیت علیهم السلام باشد جوانان پرشور را به سوی راه و روش درست هدایت می کند، همانگونه که استاد حاج صادق آهنگران در دوران دفاع مقدس این راه را به خوبی رفتند و شهدای بزرگواری با نوحه خوانی این بزرگمرد مداحی کشور به عشق الهی رسیدند.

سین: در مورد سبک هایی که به صورت تقلیدی از روی خوانندگان غربی و همراه با عیا می باشد چه نظری دارید؟

در قدیم موسیقی از مداحی تاثیر می گرفته مثل این نوحه معروف(مران یکدم ساربان اشتر/ ناقه زینب مانده اندر گل) که استاد مختاباد خواننده این ترانه را از آن نوحه ساختند (شبانگاهان تا حریم فلک چون زبانه کشد سوز ...)، ولی متاسفانه بعضی ها برای جذب مخاطب سراغ هر شعر و سبکی می روند و وقتی اجرا می کنند برای مستمع آن سبک و یا ترانه غربی تداعی می شود و اصلا درست نیست.

سین: برای کدام روضه ها بیش تر می سوزید؟

همه مصائب امام حسین (ع)، ولی حضرت رقیه (س) و حضرت علی اصغر (ع) چون کوچک بودند و سند مظلومیت ارباب بی کفن شدن بیش تر می سوزم.

سین: آیا به چشم خود کرامتی از اهل بیت علیهم السلام دیده اید؟ برای ما بگوئید

بله، جوانی در محله ما بود که بدلیل اعمال خلاف به زندان حبس ابد محکوم شده بود که بعد از گذراندن چند سالی از محکومیت توبه می کند و به حضرت ابوالفضل (ع) متوسل می شود و چندی بعد آزاد شد و در حال حاضر در هیئت ها عزاداری و نمازش را به جماعت می خواند. توسل به اهلبیت عاقبت بخیری است و این از بزرگ ترین کرامات است.

سین: برای مداحان چه نصیحتی دارید؟

بنده کوچکتر از آن هستم که بخواهم نصیحت کنم، فقط عرض می کنم که باید در همه حال صداقت داشت، چون امام علی (ع) می فرماید: نجات در راستی و صداقت است و اکر حرفی برای مستمعین می زنیم اول خودمان عامل به آن باشیم.

سین: برای بانیان هیأت چه نصیحتی دارید؟

برای بانیان هیئت های عزاداری آرزوی موفقیت و سلامتی می کنم و دوست دارم مراسمات ارباب را هر ساله بهتر از سال قبل برگزار کنند.

سین: از شهدای کربلا کدامیک را بیش تر دوست دارید؟

همه شهدای کربلا را دوست دارم، ولی ارادت بیش تری به قمر بنی هاشم دارم.

سین: کدام یک از شعرای آئینی را بیش تر دوست می دارید؟

در خوزستان، حاج احمد سمیع و حاج ابراهیم سنایی و در کشور حاج غلامرضا سازگار

سین: توصیه شما به شاعران آئینی؟

خدمت شعرای عزیز عرض می کنم بر حماسی بودن و محتوای اشعار بیش تر کار کنند.

سین: پیرغلام یعنی چی؟

عزیزانی که عمری در مجالس اهل بیت علیهم السلام نوکری کرده و محاسن سفید کرده اند.

سین: چقدر اشعار ما درخور امام حسین (ع) و اهل‌بیت (ع) است؟

خداروشکر غالب اشعار در خور و شأن ارباب است و شعرا بدون چشم داشتی بسیار زحمت می کشند.

سین: فکر می کنید چرا الان مداح ها به حرف بزرگ ترها گوش نمی کنند؟

در خوزستان و اهواز اینطور نیست و اکثر دوستان مداح به نصایح بزرگترها گوش میدهند، ولی گاهی جوانی می کنند که این از جوانی سرچشمه می گیرد.

سین: به نظرتان مناجات خوان کم داریم؟

در خوزستان چون اکثر دوستان با لهجه عربی آشنایی دارند لحن دعا خوانی و مناجات خوانی را رعایت می کنند و کم هم نیستند، ماشاءالله در سالیان اخیر مداحان بسیار خوبی که مناجات خوان هم هستند در استان رشد کرده اند.

سین: نظر شما درباره مسجد رفتن و ارتباط هیئتی ها با مسجد چیست؟ به نظر می آید این ارتباط کم رنگ است؟

متاسفانه یکی از آفت های هیات ها جدا شدن از مساجد است، اگر ارتباط هیات با مسجد و روحانیت برقرار باشد از بسیاری انحرافات جلوگیری می شود.

سین: ظاهر مداح چقدر اهمیت دارد؟

مداح باید ظاهر خود را حفظ نماید و همچنین شئونات را، چون همیشه زیر ذره بین دیگران هستند، چون مداح را به اسم اهلبیت علیهم السلام می شناسند، باید آبروی این بزرگواران باشیم.

سین: یک مداح باید چگونه باشد و چگونه رفتار کند؟

یک مداح باید همیشه متواضع، مردم دار و با اخلاق باشد و از غرور دوری کند، همچنین الگوی دیگران باشد.

سین: آیا گرفتن پول برای روضه‌خوانی اشکال دارد؟

نه اشکالی ندارد، امام صادق (ع) و امام رضا (ع) از شعرا و مداحان دعوت می کردند و بعد از اجرای عزاداری به آن ها صله و هدیه می دادند.

سین: به نظر شما عزاداری امام حسین(ع) باید چه ویژگی داشته باشد و هیئت خوب چه هیئتی است؟ چگونه می توانيم برای امام حسين (ع) عزاداری كنيم؟

عزاداری امام حسین (ع) باید عظمت، شکوه و عزت را نشان بدهد نه ذلت، عزاداری باید بدون وهن و خرافات باشد، نشانه یک هیئت خوب ارائه دادن نوع عزاداری و به دور از کارهایی که شیعه را خرافاتی جلوه می دهد مثل قمه زدن و غیره، شیعه یک مذهب تحقیقی است، نه تحمیلی، هیئت باید در عزاداری شکوه اسلام و تشییع را نشان بدهد.

سین: هیأت‌ها چگونه می‌توانند در مقابل نفوذ فرهنگی سد ایجاد کنند؟

گوش دادن به نصایح رهبری عزیز و جذب جوانان و استفاده از سخنرانان قوی و با مطالعه که مطالبی ناب از حقیقت اهل بیت علیهم السلام و اسلام ارائه می دهد، همچنین استفاده از مداحانی که از سبک مداحی جدید و بروز و سنتی استفاده می کنند.

سین: آفت‌هایی که هیئت‌های کنونی را تهدید می‌کند، کدام‌ هستند و چگونه می‌توان بر آن‌ها فائق آمد؟

جدایی از مساجد و روحانیت و اینکه فقط از مداح استفاده می کنند و از روحانی استفاده نمی کنند، تک بعدی بودن هیئت ها، سکولار بودن، در بعضی از هیئت ها مشاهده شده که می گویند ما سیاسی نیستیم و فقط عزاداری می کنیم در حالیکه به گفته بزرگان دین، سیاست ما عین دیانت ماست و دیانت ما عین سیاست ماست، به نوعی گرفتار شیعه انگلیسی شده اند.

سین: هیئت‌ها چگونه می‌توانند پرده از نقشه‌ دشمن در تحولات روز بردارند؟ چگونه می‌توانند در برابر نفوذ فرهنگی دشمن، سد ایجاد کنند؟

گوششان به صحبت ها و فرمایشات رهبری باشد و از هیجانات کاذب بدور باشند و با مسائل منطقی برخورد کنند.

سین: نقش مداحان در جذب جوانان و هدایت آنان به سمت معارف اسلامی به چه میزان است؟ چه اقداماتی باید در این راستا صورت گیرد؟

مداحان نقش بسزایی در جذب جوانان به سمت و سوی دین و معارف اسلامی دارند.

اول با ارائه مطالب مستند از مقاتل، دوم با ارائه سبک های جذاب و حماسی مداحی (عزاداری و مولودی خوانی) و سوم با اخلاق مداری، مداح الگوی مستمعین است و جوانانی که به هیئت می روند به حرکات و رفتارهای مداح نگاه می کنند و الگو می گیرند.

سین: نقش مداحان در دعوت جوانان به پرشور بودن هیئت های امام حسین(ع) چیست؟

مداحان با ارائه سبک های جدید و زیبای مداحی نقش بسزایی در دعوت جوانان پرشور به مراسمات امام حسین (ع) دارند، برای نمونه استاد حاج محمود کریمی در جذب جوانان از سراسر کشور بسیار خوب عمل کرده است و جوانانی از شهرهای مختلف خود را در دهه محرم به هیئت وی می رسانند.

سخن پایانی؟

ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاة
امام حسین (ع) کشتی نجات است، عاقبت بخیری در هیئت های امام حسین (ع) است

ای کاش که مرغ بام افلاک شوم / با گریه برای فاطمه پاک شوم
ایوان نجف شبی بمیرم اما / بین الحرمین کربلا خاک شوم

از همه عزیزان التماس دعا دارم و از حمایت شما خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اهواز سپاسگزارم که با تهیه این چنین گزارش هایی در ترویج فرهنگ حسینی تلاش می کنید.

گزارش از ملیحه گریزی نسب

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناسبت های مذهبی محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۳۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه دختر امام خمینی در خارج از کشور مشغول چه کاری است؟

خانم معصومه حائری یزدی همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی و دختر آیت‌الله شیخ مرتضی حایری یزدی صبح روز ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی در تهران درگذشت.

آن طور که عصر ایران روایت کرده است؛ وی مادر سید حسین و مریم خمینی بود. حجت‌الاسلام سید حسین خمینی از اوایل دهه ۶۰ عملا از عرصه های رسمی و رسانه‌ای کنار است و خواهر او (نوه امام خمینی) هم در خارج از کشور زندگی می‌کند و به طبابت و کارهای علمی اشتغال دارد و خانواده برای دفن مادر منتظر بازگشت اوست. (دو فرزند دیگر در کودکی درگذشته بودند).

از نکات شگفت‌آور زندگی خانم حایری این که به رغم آن که عروس ارشد امام خمینی و منتسب به یک خاندان بزرگ و مشهور روحانی دیگر هم بود زندگی بسیار عادی و گاه توام با سختی و رنج داشته است.

او شیفته سید مصطفی خمینی بود و خاطرات هجران او را با اشک بیان می‌کرد و همچون اعضای خانواده امام که آقا مصطفی را «داداش» خطاب می‌کردند او هم عادت کرده بود همسرش را این گونه خطاب و حتی بعد از فقدان چنین یاد کند.

با این که عروس ارشد امام اهل مصاحبه با رسانه‌ها نبود اما برای اولین بار اول آبان ۱۴۰۰ و به مناسبت چهل‌وچهارمین سالگرد درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی گفت‌وگویی با او منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت خصوصا جاهایی که حکایت از نگاه امروزین آقا مصطفی خمینی داشت و تصویر متفاوتی از فرزند فقید امام ترسیم می‌کرد.

درباره فرزندان چنین گفته بود: «خدا چهار فرزند به من داد که دو تا از آن‌ها از دنیا رفتند و الان تنها حسین و مریم برای من باقی مانده‌اند. هر دو دختر بودند و یکی در ایران و یکی در نجف از دنیا رفت. اولی چند روز بعد از به دنیا آمدن از دنیا رفت و علتش هم این که اوضاع ما در آن ایام به خاطر مسائل انقلاب خیلی ناجور و نامناسب و دگرگون بود و در همان ایامی که تازه این دختر به دنیا آمده بود، نیروهای دولتی وارد منزل ما ‌شدند و هول و هراس ایجاد ‌کردند و حال خود من خیلی بد و خراب بود و شاید این بچه بر اثر همان مسائل مُرد و از دنیا رفت.

دومی هم بلافاصله بعد از تولد و بر اثر یک بیماری کشنده از دست رفت؛ البته برخی به من می‌گفتند که این فرزندم، پسر بوده ...»

دیگر خبرها

  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • پذیرایی خادم الشهدای هرمزگان از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی + تصاویر
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه شغلی دارد؟
  • مراسم ویژه خدام حسینی در حرم مطهر امام حسین(ع) عصر جمعه
  • نوه دختر امام خمینی در خارج از کشور مشغول چه کاری است؟
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)